CEA DE-A 19-A REUNIUNE A SENATELOR DIN EUROPA

În perioada 14 – 15 iunie 2018, Senatul României va găzdui cea de-a 19-a Reuniune a Asociației Senatelor din Europa (ASE), la invitația domnului Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului.

La eveniment și-au anunțat participarea președinți și vicepreședinți ai camerelor superioare din Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Republica Cehă, Elveția, Franța, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Slovenia și Spania, secretarul general al Consiliului Federal din Germania, precum și președintele Senatului irlandez, în calitate de invitat special.

La propunerea României, dezbaterea generală a reuniunii ASE de la București va fi dedicată temei “Rolul Senatelor într-o Europă confruntată cu provocări la adresa coeziunii economice, sociale și teritoriale”.

Informații suplimentare:

Asociaţia Senatelor din Europa a fost înființată în anul 2000, la inițiativa domnului Christian Poncelet, președintele Senatului Republicii Franceze, ca platformă de cooperare parlamentară la cel mai înalt nivel, având ca scop promovarea bicameralismului și consolidarea identității şi conştiinţei europene. Senatul României este membru fondator al Asociaţiei şi a mai găzduit o reuniune a ASE în anul 2007.